София е заложник на Борис Бонев и на неговото желание на бъде председател на Столичния общински съвет (СОС), заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

До този момент не чухме от ПП-ДБ друго предложение, видяхме само, че Бонев е изтеглен и не разбрахме дали отново ще кандидатства за председател на СОС, посочи Хекимян, съобщава БТА.

Хекимян: София е заложник на Борис Бонев и на неговото желание на бъде председател на СОС

По думите на Хекимян оттеглянето на Бонев предишния път като че ли е било анонимно и сега продължаваме да сме в неведение какво точно се случва. Затова нашият призив е кметът на София да проведе преговори и да е ясно с кого точно ще си говори, отбеляза общинският съветник. Той каза, че от ГЕРБ-СДС са получили покана за разговори от ПП-ДБ чак вчера в 18:00 ч., което не е нормално и е в последния момент. В поканата пише, че ще се обсъждат политики за следващите два месеца. Ротационен председател на всеки два месеца ли трябва да има, ако не стигаме до съгласие, попита Антон Хекимян. Той смята, че ако ще се избира председател на ротационен принцип, ще станем комични не само за България, а за целия свят. По думите му именно това е изключително важният въпрос - да се знае какво е мнозинството и кой ще бъде председател на СОС, подкрепен от това мнозинство. Иначе разговори за дати нямат абсолютно никакво значение, посочи Хекимян.

Според него от значение е да не бъдат загубени пари за София.

Днес кметът на София трябва да дойде и да се моли да има председател, няма по друг начин, с който да въздейства на Бонев за това той категорично да каже, че няма да е председател или кандидат за председател, заяви Антон Хекимян. В писмото, което от ГЕРБ-СДС са получили, не пише кой предлагат за председател. Ще може да водим разговори, но трябва да знаем какво е ясното предложение и с кого водим разговори, подчерта Хекимян. Той отбеляза, че ГЕРБ-СДС не може да работят на плаващи мнозинства. "Бонев иска да вади кирливи ризи на предишното управление и в същото време иска подкрепата на ГЕРБ-СДС", коментира Хекимян.

Източник: trud.bg