„Благодаря на всички, които ме подкрепиха и гласуваха за мен. Уважавам избора и на тези, които не ме подкрепиха и поздравявам кандидатите, които отиват на балотаж.“

Това написа в своя Фейсбук профил кандидат-кметът на ГЕРБ Антон Хекимян по повод на отминалите местни избори за столицата.

По думите му резултатите са притеснителни, защото за първия са гласували едва 34 000 гласа (към момента) от имащи право на глас 1 100 000… В същото време в София 4.1% не подкрепят никого и този резултат расте.

„За мен и може би за тези, които не гласуваха, предстои труден избор между държавна сигурност и държавна собственост! И да - всеки носи отговорност за изборите си. Аз моя го направих и не съжалявам. Ще работя и ще го отстоявам“, написа още Хекимян.

 

Хекимян с първа реакция на резултатите от вота, силно е притеснен от ...

ГЕРБ-СДС запазиха мълчание в изборната нощ. За първи път от 18 години партията няма да управлява столицата след като Антон Хекимян остана трети.

Късно вечерта в неделя в централата на ГЕРБ се събра ръководството на партията – вицепремиерът Мария Габриел, както и депутати. Всички те си тръгнаха безмълвни.

Все още не е ясно дали ГЕРБ ще коментира изборните резултати. Това обаче направи техният кандидат за кмет Антон Хекимян. 

Източник: blitz.bg