Граждани на столичния район "Илинден", които се вдигнаха на протест срещу новоизбрания си кмет, днес изненадващо го срещнаха пред сградата на НОИ в центъра на София. Не е ясно какво точно е правил градоначалникът от “Спаси София” Емил Бранчевски в институцията.

 

В началото на годината Бранчевски, станал известен с прякора си кметът-гурбетчия, обяви че е претърпял инцидент и е в болничен. Според официална справка в Столична община обаче той няма представен болничен лист.

 

Заради самоотлъчването си от работа без официална причина, граждани от район "Илинден" протестираха преди дни пред сградата на общината, с искане кметът да подаде оставка. Заради това миналия четвъртък се наложи полицията изведе кмета Бранчевски, като дори се наложи униформените да го пазят от протестиращото множество, събрало се пред сградата на Общината.

 

До сблъсъци не се стигна. Тогава кметът не пожела да спре и да разговаря с тях. Именно това е една от критиките, които местните хора отправят към Бранчевски – че комуникация с него липсва. Не се осъществяват и обичайните за всички кметове приемни дни с гражданите.

 

Освен това местните хора твърдят, че кметът не ходи на работа и управлението на района е оставено в ръцете на заместника му Радослав Колев. Малко по-рано днес стана ясно, обаче, че последният се оттегля от поста. За това съобщи самият той във фейсбук. "На лице е правен казус с мое участие в дружество от 2016 г., което никога не е извършвало дейност, не е регистрирано по ДДС и е със статус замразено! Дали съм в нарушение, или е налице грешка, ще се установи от надлежните органи", пояснява Колев.

По думите му последните месеци са били изключително предизвикателни за него. "Влязох в район Илинден с намерение за промяна на модела на работа и затова съм готов да понеса последствията за допуснатия пропуск, ако се установи такъв", отбелязва още той.

Междувременно и с цел запазване на професионализма и безпристрастното изпълнение на дейността в района, заместникът поема своята отговорност и се оттегля от поста до приключване на всички проверки.

Източник: crimesbg.com