Двамата са били забутани в ъгъла съвсем умишлено

Грандиозен скандал разтърси ГЕРБ.

Той се разрази в хунтата на партията около знакови имена в листите.

„Главният мултак на републиката“ Вежди Рашидов, който получи официална покана от лидера на шайката Бойко Борисов да се завърне като депутат, сега е сложен чак четвърти в листата в Пловдив.

Анализатори обаче твърдят, че тази позиция е трудно избираема и е жестока обида за „пипащия стъклото“ гербопитек и бивш министър на културата.

Междувременно стана ясно, че листата в Пловдив се реди от пробития бивш кмет на града Иван Тотев.

Формално Мамин Ваньо се оттегли от партията, но неофициално именно той диктува кой ще стане народен избраник от Града под тепетата.

Припомняме, че Вежди Рашидов стана член на ГЕРБ преди година и влезе в Изпълнителната комисия на партията, помолен лично от Баце. Пак Борисов преди двайсетина дни го кандърдисваше да се върне като депутат и да „помага“.

С видно огорчение Вежди Рашидов сподели, че никой не го е попитал за листите, нито пък са му се обадили от Пловдив да го уведомят какво се случва. Той определи всичко това като „много странно“.

Интрига се заформи и около изритания от „Пирогов“ за далавери Асен Балтов, който на предните избори бе втори в софийската листа на партията. За предстоящите избори обаче му е предложено едва пето неизбираемо място в района, където водач е лидерът на коалиционната паритийка СДС – Румен Христов.

Така излиза, че Рашидов и Балтов са просто пълнеж в листите, предвид факта, че шансът им да станат депутати клони към нула…

Източник: Уикенд