Прокурорска партия стяга атакуваният в последно време от всички страни обвинител №1 Иван Гешев.

 

Оказва се, че той опипвал от около година почвата дали може фигурата му да застане начело на нова формация, която да е с патриотичен уклон, но с дясна ориентация и против руската мечка.

 

Главният прокурор Иван Гешев държи „на трупчета“ подготовката на партията си. Всичко зависи от…

Взривеният и атакуван магистрат Иван Гешев далеч не открива топлата вода, а просто е откраднал визията от нереализираната „Велика България“ на Кубрат Пулев. Припомняме, че през 2021 г. боксьорът обяви, че ще създаде „политически проект в името на народа“ и не за да облагодетелства себе си, а напълно патриотично да направи живота в родината по-справедлив и светъл.

 

Проект и партия така и не се реализираха, но както и Кобрата призна, че е взел идеята от покойния проф. Божидар Димитров за формация, свързана с българското, любовта към родината и връзката с народа, Гешев пък присвоил идеята от шампиона.

Главният прокурор трябва да е напълно безпартиен и затова на този етап опипвал почвата дали гордият му македонски нрав щял да се хареса на избирателите. На странния си брифинг в понеделник, Гешев разкри, че ще се бори за народа, благото му и дори срещу наркотиците, тровещи децата ни. 

 

Мълвата носи, че именно пропатриотичният електорат е целта му. Той щял да насочи усилия да привлече симпатизантите на ВМРО, „Български възход“, дори и някои от симпатизантите на „Възраждане“, въпреки че формацията щяла да е насочена към дясното и консервативното, а не към проруското.

 

„Ще се опита да бъде нещо като Цветан Цветанов 2 като идея за откъсване от досегашното си амплоа, но мнозина му вещаят и същия успех на евентуални избори“, смеят се запознати с идеите му.

Гешев държи идеята за собствена формация „на трупчета“ – той няма право да я обяви или промотира, докато е на поста си, тъй като по закон е безпартиен и надпартиен.

Самият той е наясно колко време в България тече разследване, а от депутатите на финала, ако има такъв, зависи дали обвинител №1 само ще бъде разследван, докато е на поста си или принуден да го напусне, докато тече разследването срещу него.

Единственият начин да започне партийно строителство е вече да не бъде главен прокурор.

 

„И какво излиза накрая? Махат го, разследват го, оправдават го, както сме свикнали да се случват нещата тук, и го възстановяват отново на поста главен прокурор например! А дотогава той е направил партия и вече има изградени структури. Става пак главен прокурор и с тази партия, какво?“, коментират объркани юристи, според които всичко зависи от закона на Крум Зарков и как той ще бъде финализиран.

Източник: Уикенд