Хасан Азис, който е безспорен рекордьор по кметски мандати в Кърджали, изненадващо отпадна от надпреварата за градоначалник, провела се между няколко номиринари от ДПС по време на препитване лично от почетния председател Ахмед Доган, но само, за да продължи напред в кариерата.

 

Азис, под чието управление бе Кърджали – крепостта на ДПС, цели 5 мандата, предава щафетата на Ерол Мюмюн. Азис обаче не се оттегля от политиката, а най-вероятно ще бъде номиниран за евродепутат на изборите следващата година.

 

Уж изненадващата рокада е с цел ДПС да може да издигне Азис за евровота през 2024 г. като партията усилено се готви за това. Мълвата носи, че Азис може да е определен за водач на почетния списък по посока Брюксел и космическа заплата от близо 20 000 евро.

 

Гласят Хасан Азис за евродепутат

Кърджалийският кмет, който е и зам.-председател на ДПС, се бори с още номинирани на интервюта от две части, провеждани лично от Доган и лидера Мустафа Карадайъ, в които се оказа, че Ерол Мюмюн го води по идеи за развитието на града. ДПС провежда в централата препитвания на всички номинирани, а кандидатите за по-важните региони и градове дори отиват на крака в Сараите, за да се отчетат пред Сокола и да му представят управленската си програма.

 

В ДПС няма ограничения за кметските мандати, затова активът на движението останал изумен от решенията на Сокола относно Кърджали. Важен за каузата на ДПС и вице на лидера, Азис щял да е далеч по-ефективен в Брюксел и Страсбург, разсъждават за обрата на апаратчици от „Стамболийски“ 45А.

Източник: Уикенд