И ПП, и ИТН изневерили на ценностите си

По всичко личи, че ГЕРБ прави всичко по силите си, само и само да се докопа отново до властта.

Това сподели зам.-председателят на парламента от ПП – Мирослав Иванов, уточнявайки, че именно това целят с вота си на недоверие.

Той твърди, че от „Има такъв народ“ са дали на избирателите си същите заявки като „Продължаваме промяната“. Става въпрос за борбата с корупцията и промяна на модела на управление. Прави обаче впечатление, че в последните дни и двете партии изневеряват на тези си ценности. Именно това е причината, която е довела до процеса на разцепление в партията на Слави Трифонов – ИТН.

ГЕРБ с нови напъни да се докопа до властта

Иванов подчертава, че обяснението за оттеглянето на ИТН от коалицията заради казуса Северна Македония, е абсолютно несъстоятелно.

Той подчертава, че това твърдение не е издържало, което отново доказва думите му.

В ефира на БНТ, Мирослав Иванов отбелязва, че при все, че темата със Северна Македония отдавна не е на дневен ред, Слави Трифонов и партията му постоянно дърпат към нея.

В заключение Иванов подчерта, че външният дълг на България вече е с 2 млрд. лева по-малко. В същото време безработицата е свалена до най-ниските й нива, но не уточнява сравнено с кога. Накрая посочи, че в бюджета е заложен дефицит в размер на 4.1%.

Източник: lupa.bg