Премиерът Денков, който нарече земеделските производители „терористи“, говори твърде големи думи за човек без никаква реална власт. Това стана ясно след като Бойко Борисов му „прибра платната“ още същия ден. Само седмица по-рано гледахме друг сюжет, в който Денков отново издаде ролята си на фигурант, като първо заяви със сигурност, че кандидатурата му не е била договорена, само за да бъде опроверган по-късно пак от Бойко Борисов. Денков по всяка вероятност изпитва срам от положението, в което се е поставил, защото сигурно не е очаквал, че народът ще го изобличи толкова бързо. Затова и се опитва да пъчи гърди и да показва властническо поведение спрямо земеделците, които от неговата професорска камбанария навярно изглеждат слаби и недостойни да се мерят с него.

Притеснително е, че имаме за премиер, човек който не разбира или подценява ролята и значението на земеделските производители. Притеснително е, че това е позицията на управляващата сглобка, която вместо да се заеме с решаването на най-важните проблеми за българските граждани, се захвана с преразпределянето на финансовите ресурси в полза на „наши хора“. Българските граждани се интересуват от цената на хляба, защото невъзможността на правителството да се справи с инфлацията на храните, превърна дори работещите хора в „работещи бедни“. Нито една от мерките, които управляващите предприеха за подпомагане на потребителите не помогна реално на хора в собствената им битка за оцеляване. За всички стана ясно, че мерките реално подпомагаха единствено бизнеса и обслужваха корпоративни интереси.

Георги Попов – Български глас: Денков няма реална власт, Борисов му сви платната. Заставаме зад земеделците!

Българските земеделци неслучайно почти не са оставали без политическо представителство в последните сто години, защото и градските демократи, и комунистите са си научили урока – че гневът на онези, които изхранват България, винаги излиза прескъпо на управляващите. Този урок днес е забравен, защото начело на страната стоят хора, които вярват, че ще правят хляб от стартъпи.

Във време на международна криза и война некомпетентните политици са заплаха за сигурността на държавата. Те нямат реална представа за приоритетите на хората, за баланса на обществените интереси, както и за важността на продоволствената сигурност на страната. Правителството трябва да работи в защита на интересите на българските граждани и да не позволява частни или корпоративни интереси да бъдат по-важни от интересите на всеки отделен български гражданин. Необходимо е академикът Денков спешно да обмисли дали премиерът Денков може да се справи с управлението на страната в тези трудни времена.

Източник: svobodnoslovo.eu