Георги Първанов подготвя нова атака срещу бившата си партия

Партията на Георги Първанов е една от политическите сили, които са облагодетелствани от случващото се в БСП. Раздорите в Столетницата ще изиграят съществена роля в бъдещето на АБВ. Източници на ПИК разкриха, че Георги Първанов ще направи всичко възможно да извлече полза от ситуацията. За целта политическият лидер трябва да привлече към себе си народни представители от БСП.

След усилените слухове за разпад на Столетницата, много от членуващите в нея се замислят да се присъединят към азбукарите. Единственото, което трябва да направи Георги Първанов в момента е да се опита да привлече повече отцепници към АБВ.

[caption id="attachment_413738" align="alignright" width="300"]Георги Първанов Георги Първанов с нов удар срещу БСП[/caption]

Истински хаос настъпи в БСП след оставката на Янаки Стоилов, който се обяви против кабинета на Пламен Орешарски. Ситуацията стана още по-сложна след като стана ясно, че Сергей Станишев не е посочил заместник на Янаки Стоилов. В момента лидерът на партията е в Брюксел и по всичко личи, че пътуването му до там никак не е случайно. Въпреки напрегнатата обстановка Сергей Станишев нехае за собствената си партия.

От БСП коментират, че е напълно излишно да се търси заместник на Янаки Стоилов в предвид, че може би след около месец БСП няма да е на власт.

Дали Георги Първанов ще успее да се възползва от ситуацията в БСП и да извлече дивиденти от нея?