"Нека покажат записите ми с Бойко Борисов", гневи се бившият държавен глава

Георги Първанов смята да заведе дело срещу вестник "Галерия". Причина за гнева му стана публикация във вестника, в която се твърди, че зад формацията АБВ стоят не други, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и бизнесменът Николай Гигов. Нещо повече, в статията на "Галерия" се твърди, че редакцията на вестника разполага със запис от тайна среща между Борисов, Първанов и Румен Петков, състояла се в Банкя.

[caption id="attachment_263061" align="alignleft" width="300"]Георги Първанов се закани да съди "Галерия" Георги Първанов се закани да съди "Галерия"[/caption]

На въпросната среща Бойко заявил, че той и Гигов ще финансират проекта на бившия президент за евроизборите. От Първанов се искало само да разклати БСП отвътре като отмъкне кадри на партията. Тези твърдения вбесиха Първанов и той се закани да даде под съд вестника. В интервю за агенция ПИК бившият държавен глава е категоричен, че няма никакъв контакт с Бойко Борисов, когото не бил виждал от над 4 години.

"Нека да покажат записите ми с Бойко Борисов направо на главния прокурор, на когото ще ги дам", гневи се Първанов. И допълва, че възнамерява да съди всеки, който твърди, че зад АБВ стои именно лидерът на ГЕРБ.