Георги Близнашки срещна сериозен отпор в лицето на петима от областните управители

Служебният премиер Георги Близнашки се вкара в невиждан цирк.

Петима от областните управители, които са кандидат-депутати, отказаха да изпълнят указанието на Георги Близнашки и да подадат оставките си. Припомняме, че в понеделник по време на работна среща, посветена на организацията на предстоящите парламентарни избори, служебният министър-председател ги призова да освободят постовете си. Областните управители на Кърджали - Бисер Николов, Велико Търново - Георги Рачев, Хасково - Кадир Исов, Разград - Стоян Ненчев и на Шумен - Венцислав Венков са заявили категорично, че са изпълнили задълженията си, подавайки молба за отпуск, пише на страниците си „Преса”.

[caption id="attachment_421346" align="alignright" width="300"]Георги Близнашки срещна сериозен отпор в лицето на петима от областните управители Георги Близнашки срещна сериозен отпор в лицето на петима от областните управители[/caption]

Областният управител на Разград Стоян Ненчев, който води листата на БСП в региона подчертава, че призивът на Георги Близнашки не е легитимен. Той подчерта, че е спазил изискванията на закона като е излязъл в отпуск и няма никакво намерение да подава оставка. Областният управител на Хасково Кадир Исов също е категоричен, че няма да подава оставка. Той заявява пред медията, че е подал молба за отпуск от понеделник. Освен това Исов заяви, че не е назначен от служебния премиер Георги Близнашки и няма никакви намерения да се вслушва в апела му. Кадир Исов е четвърти в листата на ДПС за Хасково. Губернаторът на Шумен – Венцислав Венков също няма намерения да се оттегли от поста си. Областният управител на Велико Търново – инж. Георги Рачев също не планира да подава оставката си на този етап. Рачев е втори в листата на БСП и също като останалите си колеги излиза в отпуск за кампанията.

За разлика от колегите си, Бисер Николов, който е областен управител на Кърджали бе доста лаконичен по темата. Той заяви, че е подал молба за отпуск, но не знае какво ще решат. Николов е втори в листата на БСП в Кърджали, пише pik.bg.