“Има кръгове у нас, които подклаждат страховете, че наши момчета ще бъдат изпращани на фронта. Ние от “Български възход” обаче казваме категорично “Не”! Ще работим за това нито един български войник да не бъде включен във войната”. Това заяви ген. Стефан Янев по повод провеждащата се у нас асамблея на Алианса, събрала парламентаристи от страните-членки. По думите му ако НАТО се включи в конфликта, това може да отвори пътя за трета световна война.

 

“Честта на пагона изисква да бъде подкрепен един генерал, влязъл в полето на политиката". Така председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Пловдив Янко Янев обяви подкрепата си за генерал Стефан Янев, който се срещна под тепетата с мъжете в униформа.

 

Лидерът на “Български възход” е и водач на партийната листа за парламентарните избори в Пловдив град. Заедно с него участие в мероприятието взе и поставената под №1 в листата за евровота Даниела Везиева, както и част от пловдивските кандидати за Народно събрание за изборите на 9 юни. 

 

“Ние като държава трябва да защитаваме националните си интереси и да не плашим собственото си население, че България влиза в този война с двата крака. Да не казваме, че страната ни е готова да пролее кръв. Войната не е филм по холивудски сценарий. Тя е реалност, в нея се изпепелява националното богатство. Като членове на ЕС и НАТО сме поели ангажимент да подпомагаме Украйна, но нашето национално богатство, което споделяме в помощ на една от воюващите страни, трябва да го защитим. Доколкото разбирам, другите държави от военния съюз вече имат договори за следвоенно възстановяване на Украйна, а ние нямаме. Дори не си даваме сметка каква ще бъде цифрата на следвоенното възстановявате на Украйна. Не искам да спекулирам, защото преди една година се говореше, че ще бъдат около 600 милиарда, сега сигурно ще е почти двойна сумата”, хвърли светлина лидерът на “Български възход” върху мащабите на конфликта.

 

“Войната носи разруха и унищожение и жертви на поколения млади хора. Ето защо ние трябва да се стремим от гледна точка на нашия интерес, тази война да спре възможно най-скоро, да се седне на масата на преговорите и да се намерят балансите”, категоричен бе ген. Янев.

 

Лидерът на “Български възход” увери Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, че ще вкара в Народното събрание Закон за запасното войнство.

Източник: crimesbg.com