Двойните стандарти в управлението на госпожа Нинова са правило, а не изключение и винаги са в услуга на личните й щения, а както изглежда, и на тези на Калоян Методиев. Това заяви членът на Националния съвет на БСП от Пловдив Галин Дурев. Той направи коментара по повод новата война, която лидерката на социалистическата партия поде този път срещу Градския съвет на БСП в София. С нейно участие Изпълнителното бюро на БСП реши да свали доверието от общинските съветници, защото подкрепиха избора на председател на СОС от ПП-ДБ-СС и по този начин разблокираха работата му. Съветниците обаче изпълниха решение на висшия партиен орган в София - Градския съвет, който на свое заседание преди това им даде мандат да го направят.

 

"Никъде в правомощията на Националния съвет не е предвидено органът да се произнася по въпроси на местната политика и да взема организационни мерки на тази основа. Това, разбира се, никога не е пречело на Корнелия Нинова да разрешава личните си проблеми и тревоги чрез груби нарушения на устава", коментира Дурев и продължи: "Странно е, че Изпълнителното бюро реагира толкова остро, но не е изненадващо, коментира Галин Дурев. - На много места в страната съветниците от БСП са в "делови" отношения с ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. Има и места, където участваме в управляващи коалиции с тези политически субекти. В този контекст, ако се стигне до приемането на мерки за партийно въздействие, аз бих предложил такива да бъдат наложени на всички наши съветници в страната, гласуващи с ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС".

 

Според Дурев, всички действия на Нинова вече следва да бъдат разглеждани в контекста на предстоящата отчетно-изборна кампания и вътрешнопартиен избор. "Както и през 2020 г., тя ще се постарае да ограничи броя на възможните си конкуренти, а председателят на Градския съвет на София винаги следва да се разглежда като потенциален кандидат за председател на партията, коментира той. - В случая Иван Таков следва да бъде отстранен, защото е възможно да бъде конкурент на Нинова. Навред в страната всякакви невзрачни персони взаимодействат с когото си поискат, но на никого в обкръжението на Нинова това не му прави впечатление. Напротив, дори понякога това се случва с благословия свише. Абстрахирайте се от идеята за принципни решения и позиции. Всеки случай се гледа поотделно и се решава на основата на това дали обслужва предстоящата кампания за председател. Вече изглежда несъмнено, че г-жа Нинова за пореден път ще седне върху Устава на БСП и отново ще бъде кандидат за председател".

Източник: zemya.bg