Евролистата на ГЕРБ ще бъде водена от бившия министър на еврофондовете, бил най-подходящ

Евролистата на ГЕРБ най-вероятно ще бъде оглавена от Томислав Дончев. Това обяви лично Бойко Борисов малко по-рано днес на среща с областните структури на ГЕРБ от плевенска област, която среща се състоя в село Чифлика край Троян.

[caption id="attachment_290784" align="alignleft" width="300"]Томислав Дончев ще оглави евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев ще оглави евролистата на ГЕРБ[/caption]

Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че основната причина да се спре на Томислав Дончев за водач на евролистата на ГЕРБ за предстоящите през май избори е желанието му в евролистата на ГЕРБ да присъстват само експерти, които са добре запознати с работата в Европа и институциите на Европейския съюз. Според Борисов експерти като Томислав Дончев са в състояние най-добре да защитят интересите на България пред останалите страни-членки на съюза.

Бившият премиер изтъкна още, че е много важно водачът на евролистата на ГЕРБ да е човек, обичан от всички не само в партията, но и извън нея. И най-вече да не се е забърквал никога в скандали. Бойко Борисов е категоричен, че това е единственият начин евролистата на ГЕРБ да привлече повече гласоподаватели, които ще повярват на човека, излъчен от партията.

Лидерът на ГЕРБ все пак подчерта, че за момента името на Томислав Дончев е само вариант. Тепърва ще се обсъждат и други имена, а след това изпълнителната комисия на партията ще обсъди евролистата на ГЕРБ.