Ето кой заема освободения от Виктория Василева стол

Двамата със съпруга й са известни в областта с материалното си положение

След като Виктория Василева напусна редиците на ИТН, стана ясно кой ще заеме мястото й.

Столът й не остана празен дълго време. Оказва се, че на нейно място сяда бившата народна избраница и зам.-областен управител на Благоевград – Анита Коцелова.

Ето кой заема освободения от Виктория Василева стол

Интересното в случая обаче е, че младата дама не е позната като зам.-областен управител на Благоевград, а като съпругата на бизнесмена, смятан за мутра в околията, който е и общински съветник – Ангел Танев.

 При се, че Коцелова вече е била народен избраник в 46-то НС, избраниците не са чули нито веднъж гласа й от трибуната. Единствената дейност, с която се отчела като зам.-областен управител пък била поставянето на цветя по паметници в областта.

Предвид факта, че дните на този парламент са преброени, Анита Коцелова ще седне на мястото на Виктория Василева за броени часове.

Това, с което Коцелова и съпругът й – общинарят Ангел Танев са известни в областта, е материалното им положение.

Запознати припомнят, че бизнесменът и общински съветник е бил залавян за притежание на кокаин през 2010 година.

Изглежда обаче това не го спира към днешна дата да задава въпроси на кмета на Петрич, пременен в маркова тениска и увесил солиден ланец на врата си, сякаш се намира в допотопен чалга клуб от 90-те години.

Що се отнася до половинката му Анита Коцелова, то известността я застигна в рамките на половин ден покрай отстраняването й от поста от премиера Кирил Петков. Той обаче я върна на поста й почти веднага, след като я отстрани. 

Петричани разкриват, че са подавали сигнали за това, че Танев поддържа бизнеса и лъскавия си имидж с продажбата на наркотици. Хората обаче гневни разкриват, че не били намерени нужните доказателства. Що се отнася до ареста му заради седемте грама хероин, той не завърши с осъдителна присъда.

От ГЕРБ също са подавали сигнали срещу Танев на миналите избори заради това, че имали сигнал, че двамата със съпругата му купували гласове в ромската махала.

Идеята била Анита Коцелова да се изкачи по-напред в листата на ИТН с преференциален вот.

Запознати разкриват, че Ангел Танев е собственик на осем фирми и има кредити за 200 хил. лв. Мълвата в Петрич носи, че новият народен представител, който ще седне в стола на Виктория Василева – Анита Коцелова, живее с крупен бизнесмен, купуващ на килограм имоти и коли.

Любопитен също така е и фактът, че Танев е в обкръжението на благоевградския кмет Илко Стоянов, заедно с друг Танев – Крум. Синът на бившия народен представител от ГЕРБ Димитър Танев също е част от екипа, успял да превърне депутата Стоянов в кмета Илко Стоянов, който също като Ангел Танев бе арестуван за притежание на дрога, но не на кокаин, а на 440 гр. марихуана.

Източник:  Уикенд