“Министерски съвет иска да промени военновременните запаси на българските въоръжени сили”. Това заяви на брифинг Ивелин Първанов от "Възраждане" в Партийния дом.

 

“Става дума за запасите и за резервите като се включва не само личен състав, който може да бъде мобилизиран, но това е и техниката, боеприпасите и оборудването”, подчерта той. “С този запас по закон може да се разпорежда върховния главнокомандващ, Народното събрание, Министерски съвет и министърът на отбраната”, поясни народният представител.

 

При създалата се политическа ситуация, по мнението му, когато се появила мътна вода някои хора решили да ловят риба. Премиерът и военният министър искали да засвидетелстват своето коленопреклонно отношение към западните ни партньори, според Първанов.

 

"Възраждане" са получили информация, че умишлено се бракува запаса от технически средства на армията ни. Те се отправяли към трети страни, които пък снабдявали Украйна. Тази карма се възвръща върху българския народ, предупреди Ивелин Първанов. Въоръжените сили на Украйна обстрелвали български селища, по думите му.

 

“Не е ясно какви ще са загубите, а България трябва да бъде боеспособна и готова по всяко време”, категоричен бе депутатът.

 

Какво още казаха от “Възраждане”, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu