“Жалбата до Конституционния съд на "Възраждане" и "Има такъв народ" срещу промените в Конституцията вече е подписана.” Това съобщи лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов по време на съвместно изявление в парламента с председателя на ПГ на ИТН Тошко Йорданов. Поводът - жалба на двете партии срещу промените в Конституцията!

“Договорихме се в първия работен ден на новата сесия на Народното събрание да подпишем жалба срещу промените в Конституцията и съответно да я внесем в Конституционния съд - тя вече е подписана”, каза Костадинов.

Той подчерта, че в жалбата има 40 страници аргументация по абсолютно всяка една от точките, по която Конституцията беше променена от това Народно събрание.

 

Ексклузивно в razkritia.com! "Възраждане" и ИТН внасят жалба до Конституционния съд срещу промените в основния закон! (ВИДЕО)

“Още когато тази сглобка заяви, че смята да „пипа“ Конституцията, казахме, че това е лоша идея и ще я атакуваме в съда”, припомни Тошко Йорданов от ИТН.

„Атакуваме всяко едно нещо, което предложиха, защото те за цялостно творчество получиха огромна двойка“, коментира още той.

Йорданов изтъкна, че това мнение за промените в Конституцията е не само на двете парламентарни групи, а и на всички професионални гилдии в областта на правото.

 „Може би за първи път две партии работиха паралелно и едновременно“, посочи Тошко Йорданов и обясни, че екипите на ИТН и "Възраждане" са имали отделни виждания по конкретните промени в Конституцията, които са били обединени.

Какво още заявиха от “Възраждане” и ИТН гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu