Дни след обявяването на Ерол Мюмюн за бъдещ кмет на Кърджали и наследник на легендарния градоначалник Хасан Азис, на редакционната ни поща пристигнаха поредица от писма, разкриващи една по една “мръсните ризи” на иначе непознатия на широката публика претендент за поста.

 

“Здравейте, Вашият сайт е последната ни надежда някой да каже истината за Ерол Мюмюн. В Кърджали информационната мъгла е пълна, местните медии не смеят дума да обелят за него, а коментарите ни под статиите се трият. В областта никой няма интерес хората да знаят що за птица е Ерол, какви интереси обслужва и на кого се кланя”.

 

Така започва писмото си наш читател-кърджалиец и продължава с повече от любопитни детайли около персоната на Ерол Мюмюн. Ние разбира се отказваме да публикуваме оная част от сигналите, свързани с интимния му живот и съмненията за прелюбодейство и многоженство, за които бяхме информирани, но обстоятелствата, свързани с обществената му дейност и скрити интереси вярваме, че трябва да бъдат подложени на публичен дебат.

 

Според авторите от писмото, в миналото си Мюмюн никога не е блестял със завиден професионализъм и е разчитал да го трудоустроят по партийна линия. Това става преди близо десетилетие, когато друг ключов за региона депесар заема важен политически пост и овакантява началническото място в клона на “Д Банк”- Момчилград. Така една сутрин бъдещият кмет на Кърджали осъмва като директор на банка, “в една стаичка с две служителки и четири стола”, поясняват читателите ни.

 

Годините минават, а политическата принадлежност на Мюмюн му помага да се издигне кариерно, оглавявайки кърджалийския клон на “Д Банк”, и за широката общественост той става “голям банкер”.

 

Точно корпоративните му зависимости към члена на банковия борд и негов работодател - митичния Фуат Гювен, е поводът неговите съграждани да се обърнат към редакцията ни. По думите им, Ерол на няколко пъти бил чуван са се изпуска в тесен кръг, че за него партийното ръководство на ДПС “не ва̀жи”, защото истинският му господар бил не друг, а Фуат Гювен - той щял да го направи кмет и той щял да му казва чия програма да изпълнява.

 

“Ерол се е заклел пред патрона си (бел.ред.: Фуат Гювен) да вдигне с една трета броя на казината в града за да му направи кеф и оборот. Шефът му е царят на игралните зали по границата, но сега се е полакомил да влезе и в градовете. Защо - за да вземе стотинките на обикновените хорица. И си е назначил Ерол Мюмюн за главен изпълнител. Хасан Азис удържаше положението и не даваше по кварталите да се отварят казина, но след изборите ще стане чудо. Ако пресметнем жителите на Кърджали и съседните малки общини, излиза, че като Мюмюн стане кмет, всеки трети кърджалиец ще играе на рулетка. Не вярваме на приказките, че хазартните зали щели да обслужват гостите от Турция. Друг път - целта е нашите хора да се пристрастят към комара. Ще стане същото като с талончетата. Ще зарибят младите момчета да играят на ротативки, а там знаете - алкохол, цигари, наркотици, гювендии. Такъв живот ли искаме за децата си?”

 

Ексклузивно в razkritia.com! Ще превърне ли Ерол Мюмюн Кърджали в царството на казината?

 

Ако се абстрахираме от простонародния изказ на писмото, трябва да признаем, че проблемът е повече от сериозен. Обобщеният профил на хазартно зависимият българин е мъж на възраст между 18 и 40 години, с доходи между минималната и средна за страната работна заплата. 70% от играещите комар са клиенти на дружества за бързи кредити, или казано по народно му - лихвари. Задлъжнелите от залагания нещастници не са добре дошли в нито една банка и за това прибягват до черно кредитиране за да залагат с още по-голяма страст. Говорим за порочен, затворен кръг на хазартни компании и черни лихвари. Често първите финансират вторите, осигурявайки им свеж кеш за поредните зависими комарджии.

 

Кърджали и съседните общини винаги са били своеобразен щит срещу разврата и комара. Казината са се отваряли в пограничните региони и концепцията им е била да привличат богати чужденци, а местните хора да стоят далеч от порока. Още повече, че мюсюлманската религия никак не толерира ротативките и покера.

 

Ексклузивно в razkritia.com! Ще превърне ли Ерол Мюмюн Кърджали в царството на казината? - Снимка 2

 

Възможно ли е Ерол Мюмюн да “счупи” строгите местни нрави и твърдия морал на кърджалийци? Предстои да видим.

 

Редакцията ни дава право на отговор и възражение от страна на всеки, почувствал се засегнат от настоящата публикация, но ще останем верни да даваме трибуна на обикновените хора, с техните болки и проблеми.

 

Какви са другите зависимости и чисто човешки слабости на Ерол Мюмюн, очаквайте в следващ материал по темата.

Източник: crimesbg.com