“Има всички шансове да изкара цял мандат това управление. Нека да мине ротацията. Това е много важен момент. За момента всичко е стабилно.” Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Той уточни, че въпросът дали ще има втори вицепремиер е въпрос на договорка между ГЕРБ, ПП и ДБ. „Засега е един, по тяхна договорка. Дали ще има друг, питайте ги тях. Ние няма да участваме, да съм ясен“, подчерта той.

Ексклузивно в razkritia.com! Пеевски обяви ново начало за ДПС и разкри какво му е казал Тагарев (ВИДЕО)

„Ние ясно сме казали, че в изпълнителна власт няма да участваме. Да съм ясен за последен път, за да няма коментари. И г-н Борисов каза, той беше предложил, тогава го обявиха, ние не искаме да участваме – нито на ниво министри, нито на ниво заместник-министри“, заяви Пеевски.

Той отрече да има квота или искания от страна на ДПС по отношение на регулаторите.

По отношение на кандидатурата на Десислава Атанасова от ГЕРБ за конституционен съдия, той каза: „Ще подкрепим и двете кандидатури, за които са се разбрали колегите".

„Писмото е много ясно, чухте ме какво и аз казах дни по-рано по темата. Това е насочено към всички наши структури, да ни разберат ясно. Ще има ново начало в ДПС, ние се връщаме при хората, защото смятаме, че на определени места връзката е загубена. Днес имахме и парламентарна група с колегите. Започваме интензивни срещи с всичките си структури и с хората по места, за да се върнем там, откъдето е тръгнало ДПС“, обясни Пеевски по повод разпространеното след празниците писмо на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

„Г-н Тагарев беше ясно каква ми е критиката към него. Аз в това обръщение не съм му искал оставката, дори на следващия ден той ми се обади и аз му обясних ясно за какво става въпрос. Аз държа той да се извини на парламента за това, което направи“, уточни той по повод скандала с министъра на отбраната заради водосвета на Богоявление. 

„Не е сериозно една експертка, една невинна жена, да понесе тази отговорност, защото над нея има още няколко лица, които са го одобрили. А както и самият министър сподели и се извини, е минало и през него. За мен това е грешка и очаквам той да си поднесе извиненията на парламента“, добави той.

„Искаме да има ясна програма какво ще работи парламентът, защото той трябва да работи със същия темп, с който работеше предишния сезон, от което сме много доволни“, каза Пеевски във връзка с темата на провелата се лидерска среща.

 

Какво още заяви Делян Пеевски, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu