Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов заяви в кулоарите на парламента, че е виден проблемът в Агенция "Митници", щом като шефката ѝ и още двама души от агенцията все още са в ареста.

 

“Тежката мярка се налага, когато има много тежък доказателствен материал“, уточни той.

 

Според Йорданов любопитното е комисията да провери дали бившите министри на вътрешните работи Бойко Рашков и Асен Василев са покровителствали този контрабанден канал.

„Излязоха достатъчно ясни информации, че тези двамата, които са се занимавали с контрабанда, че в МВР са си ходили като вкъщи. Министър Рашков нерегламентирани срещи, прескачания на цялата верига. Асен Василев пък е настоявал за директор на МВР Хасково да бъде сложен един техен приятел на снимки по бански. Асен Василев излъга, че не ги познава, но директорът на ДАНС каза, че има доказателства за комуникация на Асен Василев с един от двамата контрабандисти. Така че това си е работа на прокуратурата да го разследва“, смята той.

 

Според Йорданов акад. Николай Денков може да си говори каквото иска, но има едни снимки на един пудел с едни пачки.

 

„Това разбира се не е корупция, хората са се събрали да се замерят с евро. Това са приятелски взаимоотношения. Сигурен съм, че вие като се съберете с роднините, взимате пудел, слагате там няколко милиона евро, започвате да се биете по главата с тези пачки. Това е нормално човешко забавление“, коментира с ирония Йорданов.

 

Той обвини Денков, че е фалшив, а не истински академик, обявен за такъв от някакво НПО. „Когато корупцията е при тях, те се правят на гламави“, обобщи Тошко Йорданов.

 

Какво още казаха от ИТН, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu