“Години наред ще оправяме нещата, които сътвори Асен Василев. Според нас е по-добре предсрочните избори да са „две в едно“ чисто организационно и финансово, но отговорността е в президентството”. Това заяви в кулоарите на Народното събрание депутатът от ИТН Тошко Йорданов.

 

„Ще трябва да се отиде на избори веднага. На президента му е даден списък от 10 човека за служебно правителство, които основно са от ГЕРБ–СДС. Това, разбира се, титаните от ПП–ДБ, които са безкрайно добри юристи, най-добрите в света, направиха това. Дадоха на ГЕРБ възможността да имат служебен кабинет, защото са умни. След като му връчат някой от тези хора, президентът може и да не подпише. И какво правим тогава? Връща се в Народното събрание. И в този състав на НС какво може да последва“, запита Йорданов.

 

„Ако някой ще вкара страната в криза, то това ще са ПП-ДБ. Първо направиха правителство с ГЕРБ по най-безпринципен начин, второ – крадоха 9 месеца и направиха бюджета на саздърма. Години наред ще оправяме нещата, които сътвори Асен Василев. После изиграха унизителния танц „вземете ме за булка“. За финал имаме конституционни промени, които могат да вкарат страната в криза“, каза Йорданов.

 

Какво още каза Тошко Йорданов, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu