Каня господин Борисов утре да дойде в 18 ч. и да ми каже тази неговия идея в лицето защо не иска Асен Василев за министър и ще говорим по темата", категоричен бе Кирил Петков.

 

Петков коментира и че ако Борисов наистина може да делегира на Мария Габриел да води преговорите, то тогава би имало чудесен кабинет. "Ако си играем на делегиране през медиите би било деструктивно", посочи той.

 

Кирил Пеков повтори тезата на ПП/ДБ, че кабинетът има смисъл, ако реформите продължат. "Няма да държим едно правителство само за да има правителство - ще застанем зад Мария Габриел, но трябва да знаем, че службите започват да работят за гражданите, съда за хората и ще има независими регулатори", каза той.

 

Съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов потвърди, че правителството трябва да служи, за да се случат реформите, за да може регулаторите да започнат да работят за хората и съдебната система да се изчисти от нотариуси и джуджета. "Трябва да е ясно кой носи политическа отговорност за преценката на качествата на министрите", настоя Иванов.

 

Атанас Атанасов пък сравни, както се изрази той, "моя приятел Бойко Борисов заприличал на президента" – само критикувал правителството и не казал нито една дума за него. Той също призова приятелски Борисов да дойде на срещата и заедно да преговарят за коалиционното споразумение, тъй като бил "зареден с адреналин от Букурещ".

"Нека заедно да седнем на масата на преговорите, без да има камери и микрофони и спокойно да си свършим работата. В парламента ще се състои срещата за коалиционното споразумение и когато има решение, ще го обявим. Няма да се крием", увери Атанасов.

 

Какво още казаха от ПП-ДБ, гледайте репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu