“Очакваме Денков и Габриел да потърсят решение на всички въпроси”, заяви той в кулоарите на парламента.

 

“Ние сме реалисти. Смятаме, че България има нужда от редовна власт, но това трябва да бъде изработено политически. Най-добрият подход и въпросите за структурата трябва да бъдат оставени на двамата, които отговаря тази изключително сложна формула да работи - акад. Денков и Мария Габриел. Те да потърсят решение на всички въпроси", бяха точните му думи в отговор на въпросите на журналистите за ротацията и съдбата на некоалицията. 

Докато Габриел и Денков търсят решение е разумно политическите лидери да спрат с медийните коментари по въпроса.

 

Според Иванов предлаганият от ПП - ДБ законопроект за промени в Закона за електронните съобщение не е опит за налагане на цензура. 

На въпрос за парламентарната комисия, свързана с убийството на Мартин Божанов - Нотариуса и евентуалните му връзки със съдебната власт и магистратурата, той каза, че това е изключителна възможност "съмненията за завладяване на съдебната власт и овладяването й от всякакви корупционни интереси и лобита да започнем да ги осветляваме". "Нашата решимост е пълна, за да използваме всички инструменти. Тази комисия ще е в центъра на вниманието ни и активното ни участие. Трябва да дойде моментът за истината", каза Иванов.

 

Какво още казаха на съвместен брифинг съпредседателите на коалицията, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu