Полковник Николай Марков се оказа най-голямата изборна изненада, а партия “Величие” е на крачка от влизане в парламента, сочат екзит половете. Различните социологически агенции им дават между 2 и 3,6%. Неочакваният пробив нареди патриотичната формация далеч преди смятаните за фаворити измежду новите претендентите за НС Ваня Григорова и Петър Москов, а дори партиите на Васил Божков и Иван Гешев не могат да се доближат до успеха на полковника и неговия съратник Ивелин Михайлов.

 

Впечатляващият резултат, който обърка сметките на социолозите, е напълно предвидим на фона на пълните зали в различни, включително и малки населени места на страната, а партия “Величие” направи силна кампания с разпознаваеми послания. И за кратко време успя да изгради структури на много места, коментираха изборни наблюдатели.

Полк. Марков прогнозира, че предстои да падне властта. Това щяло да се случи на две стъпки, а държавата ще бъде превзета от хората и до броени месеци ще се върне на хоpaтa.

 

"Ние отдавна сме влезли в парламента, но те още не го знаят. Важно е колко ще успеем да защитим получения вот”, прогнозира той в първото си медийно участие в деня на изборите.

"Ние ще прескочим и 10-пpоцентната бариера. Въпросът е колко ще успеем да защитим от тези бандити“, завърши той, демонстрирайки самочувствие, че "Величие“ ще успее да премине бариерата от 4% и да влезе в парламента.

 

Закривайки предизборната си кампания, Марков призова: “Българите трябва да имаме силата да кажем "стоп" на живота без надежда”, а три дни по-късно доказа на дело, че зад думите му стои подкрепата на огромна част от българските граждани.

Източник: crimesbg.com