Председателят на ДПС Делян Пеевски коментира актуалните политически теми у нас. Това той направи в кулоарите на Народното събрание.

 

"Тагарев не може да изпрати едни БТР-и в Украйна. Работа, която с Борисов свършихме в един месец. Всичко беше готово, подписано, направено, парите бяха осигурени.

 

Жалка гледка - днес си обвинява зам.-министрите. Тагарев свърши една голяма нула. Малко по-мъжко да се държи - да каже, че той е виновен и е ходил само да се снима", каза Пеевски.

 

"Ние няма да участваме в това правителство. Отдавна сме казали", продължи той.

 

"Трябва да сме честни към българските граждани. Да е ясно какво ще правят и да си го подпишат. Ясно е, че са в коалиция, да сложат на масата управленска програма, да кажат какво ще правят и да сложат подписите си", призова съпредседателят на ДПС.

 

"Според мен когато има коалиция, трябва да се подпише коалиционно споразумение на пропорционалността на партията. Не може някой с много малко да иска всичко - особено тези неща в проценти бяха много грозни", каза Пеевски.

 

"100% съм съгласен с Бойко Борисов. Има един лидер в тяхната коалиция и това е Кирил Петков", завърши той на въпрос смята ли, че Кирил Петков е реалният премиер на държавата.

 

Какво още каза Делян Пеевски, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu