"Важното нещо, което искам да коментирам, е скандал, който вие пропуснахте. Проруската партия "Възраждане" оглави контрола на българските спецслужби. Това е най-големият скандал. Това каза пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

"Не знам защо колегите от Атлантическото мнозинство не го коментират. Това е най-големият скандал. Застрашена е нашата сигурност и ще държа още днес да се вземат мерки. Комисията трябва да се промени", допълни той.

Ексклузивно! Пеевски взриви НС: Това е най-големият скандал, застрашена е националната сигурност!

По думите му тази партия работи против българските интереси.

 

"Да оглавява нашите спецслужби е ужасяващ пробив в нашите спецслужби. Още днес ще изготвим промяна в правилника на НС и тази комисия да не е ротационна. Ние сме застрашени. Председателят на тази комисия има достъп до най-секретна информация в държавата и това никой не го забелязва.

Това не мога да го разбера. Тези хора досега никога не са заявявали желание да оглавят тази комисия, защото знаят, че са зависими. Изведнъж обявиха такова желание да я оглавят на ротационен принцип. Наша грешка е, че тази комисия е на ротационен принцип и това ще се промени", коментира Пеевски избора на депутата от "Възраждане" Николай Дренчев за председател на Комисията за контрол на службите. 

 

Той коментира избирането на Борислав Белазелков и Десислава Атанасова за членове на Конституционния съд от квотата на парламента.

"Щом сме се подписали и сме ги подкрепили, ние сме си дали вече мнението за тях. Пълна подкрепа имаха и двамата кандидати от ДПС", заяви той.

На въпрос относно решението на парламента мандатът на новите конституционни съдии да бъде девет години, Пеевски каза, че това е била преценката на техните юристи.

Смятаме, че те са прави, добави той.

 

Какво още заяви Делян Пеевски, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu