“От ПП има много хора. За другите е рано да съдим. Нека да им дадем време да докажат.” Това заяви в кулоарите на парламента председателят на ДПС Делян Пеевски във връзка с новия служебен кабинет на Димитър Главчев. 

 

Относно думите на Кирил Петков за завръщане на мутренските времена, той коментира:

 

 „А вие какви времена виждате, че има към момента? Вашият коментар какъв е? Такова нещо не е случвало никога до момента. Планини от кеш, партия на пудела – вие се сещате коя е тази партия, това красиво същество носи пачки към господарите си, които ги видяхме на снимките кои са“.

 

„Кой е на снимките с тези контрабандисти? Да видяхте някой от ДПС, да видяхте някой от ГЕРБ? Целият елит, в кавички, на ПП-ДБ е на тези снимки в дружески, да не кажа особени състояния, с едни контрабандисти. Такова нещо случвало ли се е“, попита той.

 

„Искрено се надявам прокуратурата да не прикрие неща, и службите, и да излезе цялата истина наяве. Българските граждани трябва да видят кой политически елит открадна техните пари. Защото това са парите, които трябваше да са в бюджета и да бъдат за българските граждани. Видяхме къде са. По скъпи почивки в чужбина, по планини от кеш, в които се е финансирало вижда се какво вече“, изтъкна Пеевски.

 

Да говорим за мутренски времена, г-н Петков, след като това се е случило под ръководството на техния финансов министър, техния МВР шеф Рашков, и цялата тази кохорта, която е в особена близост, почвам да се съмнявам в каква близост е цялата тази група, това е нечувано. Надявам се и медиите, нищо да не бъде скрито, да се стигне до края, институциите да работят, но и вие да казвате истината. Защото България такъв скандал не е виждала до този момент“, заяви той.

 

По отношение на протеста срещу Калин Стоянов, той попита: „Брожение от кой? От една измислена организация, съпридружена партия на пудела“.

"Като видяхте снимките, кой трябва да остане на поста си, според вас? Вижте снимките. Кой не трябва да бъде там? Кой е на снимките", добави той.

 

Във връзка с приемането на правилата за избор на антикорупционната комисия, той обясни: "Има си срокове, има хронограма. Когато е по хронограма, тогава ще се гласува. Ние стоим зад тези правила и ще гласуваме тези членове". 

 

Какво още каза Делян Пеевски, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu