Забягналата шефка на ЦИК се върна, която е зам.-председателка на една от партиите, които участват в коалицията с дерибеите. Абсолютно незаконно решение. Виждат се интересите им. Не го приемаме. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ДПС Делян Пеевски по повод решението на ЦИК за регистрацията на партиите за изборите.

 

„Ще има ДПС-Ново начало, колкото и да е мъчно на всички олигарси, крадци, на мафията в България и, разбира се на Москва и Путин. Всичко ще се случи, това няма как да го спрат – Новото начало, влагат огромни усилия и огромни средства“, категоричен беше той.

„Незаконната коалиция я видяхте. Единият участник не бил взел решението за участие в тази коалиция, в другата има членове на ЦИК, които участват в тази коалиция. Лично председателката на ЦИК е ангажиране чрез участие на неин много близък. Има интересна много близка с Франция връзка. Шефката на ЦИК вижте с кого е близка. Имат топли френски отношения“, посочи той.

Пеевски потвърди, че става дума за един „бивш военен министър“.

 

„Днес отказваме да приемем престъпното решение на ЦИК“, подчерта той.

„Нека изчакаме решението. За мен ЦИК е опорочен. Вижда се, че работи за дерибеите и за чужди интереси, не български“, каза той.

 

Според него избирателната комисия вече е превърната в „бухалка“.

„Както виждате, в момента в зала се гледа срамно решение за Бойко Рашков да контролира спецслужбите. За това носят вина главният прокурор и шефът на КОНПИ, защото не си свършиха работата с „градинаря“. Потъна ли тази разработка и това дело? Потъна. За пореден път те са обслужени от прокуратурата и КОНПИ – партията на кешовете, ПП-ДБ“, коментира Пеевски.

 

По отношение на искането на „Да, България“ за сваляне на неговия имунитет от главния прокурор, той заяви: „От техния главен прокурор? Той е техен главен прокурор, винаги е бил. Цветан Василев е агент на Москва и на Русия, който се укрива в Сърбия под протекцията на Москва. Русия прави всичко, за да превземе България.

Гледам колегите, че седят спокойно, приемат нещата как ще бъде инсталиран президент в президентска република и след това ще стане страшно в България. Но аз ще го спра това нещо“.

 

„За това, за което се говори, ще представя доказателства, че от нито една банка нямам дългове към банки, една стотинка не дължа на банки. И това са лъжи. Това е пропагандата на Москва. Нито фирми с мен. Който успее да извади моя фирма или мой дълг към банка, веднага ще кажа, че ще си дам имунитета. Но това никой не може да го направи. Колкото и да им е мъчно, никой не може да извади нищо за Пеевски. Нищо, нищо“, категоричен беше той.

„Всичко е в моите декларации, за разлика от другите. Искам да видя декларациите на тези хора, които ме обвиняват. Искам Цветан Василев да върне 5-те милиарда, които ограби от българските граждани“, каза още Пеевски.

Източник: svobodnoslovo.eu