“Ще разберем тогава дали са разбрали ПП-ДБ къде са, или са дечица в детската градина. Ако са разумни хора, сериозни политици, няма да хвърлят държавата в криза.

Ще си направят явна коалиция, за да няма нищо скрито и тъмно. След като видим какво ще правят, ние ще преценим кое и как ще подкрепяме", това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента.

 

Думите му бяха в отговор на въпрос за заложената от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов хронограма на разговорите с ПП-ДБ  в следващите седмици, в която датата за разбирателство е 8 март.

 

"Правителство да има за ДПС е важно. Държавата не трябва да бъде хвърляна в криза", отсече Пеевски.

 

"За всичко друго - регулатори, какво ще бъде, това са бъдещи преговори, които трябва да се водят. Но сериозните мъже трябва да седнат сериозно, сериозните партии да преговарят и да направят стабилно правителство.

Това трябва да бъде в името на България. Партийните пристрастия и всякакви нажежавания трябва да се оставят настрана.

Защото гледам вчера премиерът, който почти е в оставка, се изходи по неподходящ начин и се направи на мъж, нека си прибере това самочувствие. Той е просто един назначен премиер от парламента. Да остави лидерите на партиите да преговарят и да не прави неща, които могат да бутнат България в криза", добави той.

 

"Не е сериозно за един премиер да казва - това "да", това "не", без да е прочел нещо. Нека се научи да чете, да гледа. Мислех, че за тези 9 месеца е станал по-мъдър. Вчера не го видях това, напротив", коментира Пеевски.

 

"Изборите винаги са вариант. За ДПС това е чудесен вариант - 2 в 1. Ние сме готови за избори, но не е добре за държавата. Ние трябва да мислим за хората, какво се случва с тях при тези трусове.

Видяхте какво беше през тези години. Това не е добре за държавата. За ДПС е важен държавният интерес и хората. След това слагаме на второ място партийния си интерес. Нека го направят и другите, да бъдат като ДПС и да мислят за България", призова той. 

 

Какво още каза Делян Пеевски, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu