Заседанието на „Да, България“ вчера е било съпроводено с явно недоволство, заядливи въпроси и гняв, споделят присъствали на него. Те също така споделят, че само Христо Иванов смята, че ДБ и ПП смята, че трябва да се обединят за предстоящите парламентарни избори.

Неговите съпартийци го заподозрели, че има тайни договорки зад гърбовете им с председателите на „Промяната“ Петков и Василев.

Неодобрение към предложеното коалиране изразили Ивайло Мирчев, Кремена Кунева и Елисавета Белобрадова, а някои от народните представители дори заплашили, че ще напуснат партията и парламентарната група на ДБ.

Вътрешната опозиция смята, че единствено смисъл от общо явяване на избори е имало преди миналите такива, когато е било ясно, че ПП ще бъде втора политическа сила, а в обединение с ДБ дори е можело да достигнат първо място.

Човек от ДБ споделя, че не искат да имат нищо общо с някакви дошли в страната ни единствено за бързи печалби. Според него ДБ в политиката са маратонци, а не спринтьори.

Мнозинството от партията вижда обединението между тях като сриване на партията им, а Иванов смята, че това би ги спасило на предсрочния вот.

Вътрешна информация твърди, че от ПП са поръчали на голяма социологическа агенция да извърши проучване, което сочи спад за тях до 15% от вота и растеж на позициите на ДБ.

Източник: pik.bg

ЕКСКЛУЗИВНО: Мощен скандал на тайния пленум на ДБ! Ивайло Мирчев и Белобрадова скочили на Христо, че се коалира с ПП. Обвинили го в "тайни договорки". Няколко депутати плашат с напускане