"Българското правителство и това мнозинство превръщат България в наказателна колония за престъпници, убийци, изнасилвачи и перачи на пари", това заяви председателят на парламентарната група на "БСП за България" Корнелия Нинова.

 

Тя показа и цитира документ на Баварската държавна служба по убежищата и репатрация. В него се казва, че на 8 февруари 2024 г. от летище Мюнхен са излетели и пристигнали в София 23 души, сред тях са шестима, осъдени по закон, наред с други неща, и за убийство, непредумишлено убийство, тежка телесна повреда, сексуални престъпления, грабежи и пране на пари.

 

Нинова предупреди, че срещу "половинчатия Шенген", България ще се превърне в "център на престъпници".

 

“Стоят много въпроси - къде са тези хора, те са в България, но къде са, защото според всички нормативни изисквания трябва да са в затвора, тъй като Германия твърди, че са осъдени с влезли в сила присъди”, допълни лидерът на социалистите.

 

“Денков (Николай) отрича и твърди, че всяваме страхове, но това е официален документ”, подчерта Корнелия Нинова.

 

“Това е началото – нещата тръгнаха от Австрия, сега и Германия ни връща мигранти и то какви”, коментира лидерът на социалистите.

 

"България не може да бъде гето на престъпници и убийци от Афганистан и Сирия и искаме това да се спре", заяви Корнелия Нинова.

 

Какво още каза лидерът на БСП, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu