“ПП-ДБ извършиха най-голямата лъжа в модерната ни история. Останахме единствените, които не се прегърнахме с паралелната държава”, изтъкна Нинова.

 

“Ако ПП-ДБ клекнат, това ще е дъно на политическия морал, категорична е тя. ПП-ДБ прегърнаха мафията, изпраха Борисов”, заяви лидерът на БСП.

 

На въпрос на журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева, от дистанцията на времето може ли да се каже, че ПП-ДБ са лоялни партньори, като се вземе предвид, че БСП също управляваха с тях, а в края на мандата им всички негативи бяха прехвърлени именно на партията столетница, Нинова заяви, че ПП-ДБ в действителност са си присвоили полезните теми, които партията ѝ е предлагала по време на съвместното им управление.

 

На въпрос на Дулева, ще откликнат ли БСП на евентуална покана за разговори от страна на ПП-ДБ за съставяне на мнозинство, лидерът на БСП заяви, че ако се стигне дотам би се допитала до органите на партията си, но е песимист по темата.

 

Този парламент е изчерпан, по мнението й.

 

“Няма смисъл от тази агония”, категорична е Корнелия Нинова и недоумява защо днес ПП-ДБ лазят.

 

“Карат се за пари”, коментира още тя. “Ново сглобяване е агония за държавата”, добави още тя.

 

Какво още каза лидерът на БСП, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu