“Всички евроатлантически партньори харесват нашия министър на отбраната”.

Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по повод искането на ГЕРБ-СДС и ДПС министърът на отбраната Тодор Тагарев да бъде сменен след ротацията поради забавянето на военната помощ за Украйна.

 

На въпрос на журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева за ротацията, а именно не е ли по-добре да се подпише истинска програма за управление за целия мандат, вместо да се правят опити за сделки на всеки 9 месеца, Кирил Петков сякаш се разсърди и с небрежен лапсус призова Дулева да даде интервю. Опитът му за ирония обаче, по-скоро изглеждаше като зов за помощ, тъй като експремиерът всъщност не успя да даде смислени и задоволителни отговори на повечето журналистически въпроси.

 

Съпредседателят на ПП-ДБ коментира и критиките към военния министър за това, че БТР-те все още били в България:

 

"Мислите ли, че е умно, когато изпращате 115 бронирани машини да обявявате точно кога ще отидат тези бронирани машини?. Това е пълна глупост"- възмути се той.

 

Какво още каза съпредседателят на “Продължаваме промяната”, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu