В отговор на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който предложи да се работи по смяната на изтеклите мандати на регулаторите, Кирил Петков заяви че се противопоставят на евентуални опити за попълване на състава на регулаторите в предизборна обстановка.

 

"Не съм съгласен с това, че сега като е мътна водата, преди изборите, да се опитаме регулаторите на бърза ръка да ги направят. Договорът беше за ясна и прозрачна процедура. От наша гледна точка няма да стане в мътна вода риба да се лови", посочи той.

 

Кирил Петков също така призова държавния глава да ускори процедурите за назначаване на служебен премиер, за да бъде възможно провеждането на избори 2 в 1.

 

"Всеки трябва да си поеме отговорността, по Конституция. Сега е ред на президента", допълни още той и отхвърли каквато и да е възможност да обсъдят заедно с ГЕРБ предварително конкретна фигура за служебен премиер, която да препоръчат на Румен Радев. 

 

"Връщането на мандата днес ни дава възможност да спестим 100 милиона на българския данъкоплатец. Поне това да направим. Ако направим изборите 2 в 1, едно цяло провеждане на избори ще бъде спестено. Трябва президентската институция да се концентрира в разговори с евентуални кандидати, за да не изпуснем датата", коментира Петков.

 

Какво още каза Кирил Петков, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu