“Най-накрая успяхме да седнем и да търсим решение на проблема в СОС”, заяви ексклузивно пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера.

 

“Трябва да е ясно, че без големите групи няма как да бъде избран председател. По същество в момента има два варианта. Единият е временен избор. Другата опция е големите групи да се споразумеят за компромис и да се стигне до избор на един от кандидатите”, коментира той, допълвайки че дори скоро да бъде гласуван председател на местния парламент, той надали ще изкара пълен мандат и със сигурност напред във времето ще има турболенции.

“Кандидатурата на Цветомир Петров беше лансирана едва вчера от групата на ПП-ДБ-СС. Въпреки ангажиментът преди номинацията да се проведат работни срещи и консултации, такива не се случиха, изгуби се време и за това сега в зала се стига до подобни брожения”, разясни Контрера.

 

Общинският съветник от ВМРО не пропусна да коментира проблема със заледените и мръсни улици, преливащите кофи за смет и гниещите клони по софийските булеварди, които ознаменуваха първите няколко месеца от мандата на Васил Терзиев. По думите му, вина за хаоса в София на първо място носи столичният инспекторат с провала в организацията. “Имаше дни, в които ние практически не виждахме служителите по чистотата да метат улиците и в резултат се образува прах и кал. След снеговалежа през декември счупените клони затрупаха публичните пространства, там са и до днес. Това означава, че общината не може да се справи с елементарна криза”, разгневи се той.

Как Карлос Контрера коментира прословутия ПУР (бел.ред.: “Програма за управление и реформи”), предложен от “Продължаваме Промяната”, ДБ и “Спаси София”, и допуска ли, че документът цели да вкара  Борис Бонев в управлението на СОС през задната врата, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно в “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu