“Питам кмета на София Васил Терзиев и неговите заместници как така няма пари за работещите и шофьорите в градския транспорт, а същевременно се разписват адвокатски договори за хонорар за над половин милион лева”. Това попита общинският съветник и председател на групата на "БСП за България" Иван Таков.

Той посочи, че на днешната извънредна сесия на столичния общински съвет са щели да се чуят много обвинения за задръствания.

 

“И всичко това ще бъде вярно, защото София е блокирана, но има неща, които се случват извън полезрението на медиите, които не са допустими, смята общинският съветник. 

"Няма да дадем пари на служителите в градския транспорт, но ще даваме пари за хонорари за адвокати", каза ТаковТой обясни, че не знае за какво дело става въпрос и заради това пита кмета.

“Знам, че става въпрос за дело между столичната община и частен контрагент, което се води от 2023 г от юристите в общината, но след това е прехвърлено на частна кантора. За трите инстанции досега договорът е за над половин милиона лева”, добави Таков. 

Извънредното заседание на общинския съвет днес не се състоя заради липса на кворум. Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

 

“София е блокирана, но има неща, които се случват извън полезрението на медиите, които не са допустими”, коментира общинският съветник от "БСП за България”.

 

Какво още каза общинският съветник Иван Таков, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu