“Вие как мислите? Ние го казахме, че трябва да направят правителство. Не мога да разбера обясненията, които валят и на кого сме по-приятели. И на двамата съм приятел, но повече съм приятел на България.”

 

Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на Народното събрание. 

 

"Не мога да разбера какво обяснява Христо Иванов за споразумението. Текстът лично сме го написали с Кирил Петков и е съгласуван с ГЕРБ. Нямахме никаква претенция към него и всичко беше изяснено. Благодаря на Кирил, че потвърди, че ДПС не е тема в него", посочи той.

 

"Има две точки за службите и следствената тайна. За службите не мога да разбера каква е темата – два пъти е имало решение засмяна на шефа на ДАНС. Първо, с ген. Атанасов и после с кандидатура на Веселин Марков, на която Петков се противопостави след време. Според нас службите работят добре, структурирани са добре и нямат нужда от смяна. Смятаме, че работят по най-добрия начин със западните партньори", каза Пеевски. 

 

Той е категоричен, че ПП и ГЕРБ няма как да работят без да си имат доверие.

 

"Желанието да се овладяват политически службите не го разбирам. Има едно политическо назначение и то е на ПП. Не мога да разбера какъв е проблемът, но това си е тяхно решение. За следствената тайна, че не са се разбрали - това нарушава всичко по делата, как се изнася следствена тайна по дело? Абсурдно. Но след като видях, че хората, с които правим Конституцията, трябва да им помагаме... Конституцията е правена заедно с Христо Иванов", разкри той.

 

"Той е бил всеки ден в кабинета ми. Номерът с "врага ДПС" няма да мине. Той има само една цел - овладяване на ключови позиции в полза на олигархията. Лъжата трябва да свърши. Те с "Възраждане" не могат да работят. Ние също. БСП има решение. Както казаха ПП-ДБ - "моля ви, да не се вписваме с ДПС, то е ясно, че сме заедно". Не, ние ще седим на масата, когато искат подкрепата ни, ще я взимат ясно и пред всички вас. 

 

“Ако искат да се съединяват, да си прощават, това са си техни детски работи. Като наблюдавам какво изговориха, нищо старо не е забравено. Всичко това го прави Христо Иванов, който иска избори. Знаете, че резултатите им падат", обясни председателят на ДПС. 

 

Той вижда, че не може да овладее съдебната власт, след ходене нагоре-надолу по странни кабинети.

 

“Трябва да си кажем - човекът, който хвърля България в безвремие, е Христо Иванов. Кирил Петков, Асен Василев и Наско трябва да му кажат "Христо, седни си на столчето и не бутай България в безвремие", завърши той.  

 Източник: svobodnoslovo.eu