„Ако продължават да сменят поголовно шефове на агенции, на АПИ, на АДФИ, аз мисля, че Асен Василев не може да остане министър. Но това е само мое мнение, Мария Габриел ако реши, че може да работи с нея да остане“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Той каза още, че за първи път разбира, че министрите са второстепенни. „Това щедро предложение да се разделят регулаторите не е правилно, защото за седем години ще предопределяме и ще изключваме другите партии. Сега в регулаторите има хора от партии, които дори ги няма, от „Атака“, от НФСБ. Ако се върнете назад във времето, дори когато ГЕРБ имаше такива мнозинства, за да назначава еднолично всеки регулатор, ние винаги сме давали на всички партии, защото това са независими държавни регулатори. Ако е било толкова важно тези три години, защо първо не сменихме регулаторите, а сменихме Конституцията“, заяви Борисов допълни, че щом за ПП-ДБ министрите нямат никакво значение, то ГЕРБ да вземат всички министерства, дават им външно министерство и да предложат регулаторите само с кандидати на ПП-ДБ.

 

„Именно заради това да няма никакви шумове в системата ние с ДПС не коментираме, други хора говорят с тях. Но регулаторите трябва да се изберат със 160 гласа. Като гледам обаче червените рози, които ПП-ДБ дават на БСП искам да ги предупредя – с комунистическата партия ГЕРБ-СДС няма да управлява и няма да дели регулаторите. Ако те искат да си дават от тяхната квота да си дават“, заяви Борисов.

 

„Мария Габриел еднолично ще говори с преговорния екип може или не може да управлява с тези министри. Аз не съм говорил с нея, но тя ако иска да държи корумпирани министри, както в спортното министерство задържаха хора за корупция, ние и до сега не знаем къде са отивали тези пари“, каза още Борисов.

 

Какво още каза лидерът на ГЕРБ, гледайте репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu