„Виждам стария кабинет Габриел-Денков, много министри са същите – Гвоздейков, Вътев, заместниците, назначени от ПП в екологията, образованието остават същите. Има 3-4 нови имена”.

 

Това бе първият коментар на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов след като се закле кабинетът „Главчев“.

 

Борисов се обърна към избирателите на ПП-ДБ като добави, че техните лидери опитват да вменят вина, че друг им е виновен:

 

„По време на преговорите и споразумението никой от ДПС не се е намесвал. Можехме да използваме тези месеци в преговори, а след изборите да направим истинско коалиционно споразумение. Чудех се никой, ако Асен Василев се беше върнал и беше казал: приемаме този компромис- нямаше да имаме теми, но те държаха за МВР министъра и шефа на ДАНС. От това, което виждам в последните дни - те са имали други мисли. И се надявам разследващи органи да доведат докрай, за да излезе истината“, заяви Борисов.

 

„Живко Коцев съм го назначавал за директор в ОДМВР във Велико Търново още 2013 г. И затова сме го подкрепяли. Изненадан съм от това, което чувам. Много е важно е да се видят тези снимки. Тези хора, които са ходили да дават сигнали срещу мен, че ям хора – това са тези хора, които са правили компромати в кабинетите на министрите. Затова Главчев се надявам да умее да управлява тези хора , да се проведат изборите. Много е важно хората да знаят, че ако това се окаже истина, ние бихме работили с ПП-ДБ, но без техните знакови лица“, категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

 

„Това, което ми показаха тези снимки с кучето, стана ми смешно, че използва и кучетата да се снимат по такъв начин. Понеже нашият последен разговор с Главчев преди години не беше приятен – тогава му поисках оставката, защото беше нагрубил БСП“.

 

На въпрос има въздействие върху Димитър Главчев, лидерът на ГЕРБ припомни, че последния път, когато е разговял с него му е искал оставката му.

 

“Никога нямаше да оставя министър от тези, никога външен министър нямаше да е този господин, който е, ако имаш влияние върху Главчев,” каза Борисов.

 

Какво още каза лидерът на ГЕРБ, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu