Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потвърди, че Рая Назарян остава кандидатура на партията за председател на НС:

 

„Надявам се всички да са отговорни. Ако не бъде избран председател на НС, ще стане конституционна криза и дори не можем да отидем на избори. Съжалявам за втори път Христо Иванов ми прави този номер. Кара ни да подкрепяме промени в Конституцията, подкрепям всичко и след това дезертира, отива си в Брюксел и ме оставя да се оправям ве кашата. Нито е честно, нито почтено. Ако не с ПП-ДБ с кога да изберем председател, логично е“, заяви Борисов.

 

„Ние сме на избори. Въпросът е чисто технологичен да изберем председател, за да ни изпрати на избори. И това не можем да направим“, каза още той.

Борисов заяви, че разбира Слави Трифонов като емоционален човек

„Вчера казах, че подобна подкрепа не ни е нужна. ИТН имаха публично създадена възможност или да бъдат смокинов лист, или да кажат, че депутатите му са купени", обясни той.

 

Борисов припомни случи в ефир на Кирил Петков и коментира вчерашната му позиция във Фейсбук.

 

„Първо извадете архивите, когато депутати казваха, че им е оказван натиск от колегите от ПП. Г-н Петков явно знае каква е технологията каква е за търгуване на депутати. Аз не знам каква е, защото не съм се срещал нито със Слави, нито с Тошко. Той предопредели технологията, в която е участвал. Вместо да подпомогне процеса, остана в опозиция, която твърдеше, че ще е евроатлантическа, но вчера се подреди с БСП, „Възраждане“ и „Величие“, гласувайки срещу евроатлантическата ни ориентация“, добави той.

 

Борисов поясни, че докато не се избере председател на парламента, не стои въпросът за първия мандат.

 

Лидерът на ГЕРБ заяви, че ПП имат 22 депутати, а неговата партия – 68. „Как да обясня на тези над половин милион, които гласуваха за ГЕРБ, да им кажа, че оставям на Ники, Пепи или който и да било“, добави той.

 

Какво още каза лидерът на ГЕРБ, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu