„Ако Денков и Габриел не се разберат, няма ротация“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. „Денков и Габриел ще кажат ще има ли ротация или не“, добави той и отклони въпроса за смяната на министри. 

 

По темата с пристигналите вчера бежанци у нас той заяви, че затова има парламентарен контрол, премиер, министър и вицепремиер.

 „Знам колкото и вие. И аз се колебая като вас. Официално знам за 18. Преди 3 години такава информация не можеше да има. Ще си платим тези 3 години. Когато аз управлявах такъв самолет нямаше как да дойде. Няма нищо фатално. Тези регламенти ги има, МВР и гранична полиция дава много добри резултати. Знам го от партньорите отвън, с новата техника и с всичко, което се прави за тях постепенно този проблем нанесен последните 3 години като щета, ще го регулираме“, добави Борисов.

 

Въпросът с мнението на Румен Радев и министрите пешки ли са, лидерът на ГЕРБ обясни, че “министрите са дами, офицери, кончета, а може би за някой служебните министри са пешки”.

Важното е според него да не се стигне до цугцванг.

 

Относно протестите на земеделците Борисов заяви: „Всеки ход им е грешен и на едните и на другите. Земеделците дотегнаха на хората, на всички им тежи затварянето на пътища. Затова съм бил срещу дългите протести“, коментира той и поясни, че не е за оставка на Кирил Вътев. 

 

Макар да не е запознат с новия законопроект на ПП-ДБ срещу дезинформацията, Борисов обеща: 

„Мога да гарантирам, че ние цензура няма да позволим“.

 

Какво още заяви лидерът на ГЕРБ, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu