“Изпратихме ПУР на хората, с които си представяме, че може да се състави управленско мнозинство, дори то да е временно”. Това заяви ексклузивно за журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков лидерът на “Спаси София” Борис Бонев в кулоарите на Столичния общински съвет, по време на почивката между поредния неуспешен избор на председател. Тук е мястото да разясним, че предизвикалата множество нецензурни коментари и щекотливи подмятания двусмислена абревиатура ПУР означава “Програма за управление и реформи”. Документът е изготвен от групата на ПП-ДБ-“Спаси София” и беше изпратен почти инкогнито до избрани от тях политически сили - КОД, ИТН, БСП, но не и до ГЕРБ.

Бонев допълни, че винаги са имали общи политики със социалистите, ето защо те са сред щастливците, получили апокрифния текст. По повод неосъществената му мечта да оглави СОС, председателят на “Спаси София” беше лаконичен: “Това беше много отдавна, всякакви внушения, че аз имам някакви задни чувства, неудовлетвореност или нещо подобно, просто не отговарят на истината”.

 

Бонев допълни, че въпреки избора на Васил Терзиев за кмет, София не е спасена и това няма да бъде нито бърз, нито лесен процес. По думите му сега се подготвят нови процедури по избор на сметопочистващи дружества, а новото ръководство на София само за два месеца е наложило повече глоби на концесионерите, отколкото за всичките предишни мандати.

Какво още каза Борис Бонев, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно в “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu