"Атаките срещу мен не са спирали, но преди да излязат данните за изпълнението на бюджета за 2023 г., те бяха по повод как държавата е фалирала, как сме щели да влезем в дългова спирала, как сме нямало да докараме дефицита в бюджета до 3%, а той бе 2.2%", заяви ексклузивно пред “Свободно слово”  Василев.

 

"Като нямат възможности да ни атакуват професионално, взеха да въртят някакви жълтини", коментира министърът на финансите. 

Той обясни, че от 2021 г. не е собственик на фирмата, продала имота на "Чаталджа". Къщата е била продадена първо през брокер. Василев уточни, че лесно можело да се провери къде живее сега, като се види къде го вози НСО. Последно е влизал в къщата на "Чаталджа", когато "Продължаваме промяната" са я е използвали като офис през септември месец миналата година. Парите, които партията е плащала за имота са декларирани в Сметната палата.

 

Асен Василев заяви, че не познава бизнес дамата Станислава Арнаудова. Той отрече да има офшорна фирма и се закани да съди всеки, който изрича такива твърдения - даде пример с журналист от сайта “Бърд”.

 

Какво още каза министърът на финансите, гледайте в репортажа на “Свободно слово” ексклузивно от Народното събрание.

Източник: svobodnoslovo.eu