Екшън в Парламента белязана днешното заседание на народните представители

Екшън в Парламента беляза днешното заседание на народните ни представители. Депутатите от Атака напуснаха демонстративно пленарната зала, а малко след тях, най-неочаквано и ГЕРБ последваха примера им. Причина за поредния екшън в Парламента стана искането на Волен Сидеров ДПС да прочетат декларация, осъждаща изказването на депутата им Хюсеин Хафъзов в петък.

[caption id="attachment_269388" align="alignleft" width="300"]Пореден екшън в Парламента с участието на Атака Пореден екшън в Парламента с участието на Атака[/caption]

Председателят на това заседание Мая Манолова обаче отказа това да се случи, тъй като правилникът на Народното събрание не го позволявал. Манолова обясни, че това може да се случи на заседанието в сряда. Това обаче не се хареса изобщо на Сидеров и той най-демонстративно напусна залата, последван от всичките си депутати. На излизане националистът призова и останалите депутати да последват примера му и да покажат недоволството си.

Съвсем неочаквано към днешния екшън в Парламента се включиха и народните представители от ГЕРБ, които също се изнесоха от заседанието малко след колегите си от Атака и преди обсъждането на Изборния кодекс. Припомняме ви, че в петък в Народното събрание се разигра поредният скандал след като депутатите отхвърлиха искането на ДПС да се позволи агитация на майчин език, а Хюсеин Хафъзов нарече това решение срам за България, припомнят от ПИК.