Голяма драма лъсна в „Промяната” след протеклите очи в очи преговори между тях и ГЕРБ. Двама от останалите в сянка хора, Лена Бориславова и бащата на Кирил Петков замълчаха и преглътнаха унижението на членовете на партията си, които се явиха пред най-върлите си врагове на крака.

В партията на промяната се е случило ново разпределяне на силите, а на таткото на бившия премиер и неговата близка до сърцето дама била издадена забрана да дават воля на гласа си в социалната мрежа.

Даниел Лорер постепенно превземал властта. Заплашил, че  не се ли смени тона и не се водят разговори със спечелилата изборите партия , той ще се отцепи и с 15 депутата ще напусне  парламентарната група.

Точно Лорер бил причината бащата на Кирил Петков зареже безумията си, които  върши в социалната мрежа и, където призовавал за отявлен бойкот на Парламента , протеси и заплахи.

Твърдата позиция на 46 годишния бизнесмен била като тази на Асен Василев, а Киро се озовал в малцинство.

Според информация от кулоарите на парламента амбициозната Лена по всякакъв начин се опитала да провали явката на съпартийците си с ГЕРБ. И пледирала да се отива на нови избори. Тайно се надявала да се докопа до изборните листи следващия път и била унижена, че е извън дълбоката политика. А сега търсела реванш, издава информатор.

Обаче още по-голяма грижа й било това разследване, което я проверява за изнесените секретни данни , които са квалифицирани и са подадени като информация към Атанас Чобанов.