В камъчето на раздора се превърна министър Таня Андреева

ДПС докара до паника лидера на червените редици Сергей Станишев.

Здравният министър Таня Андреева се превърна в камъчето на раздора, след като стана ясно, че тя вече е изгубила политическото доверие на ДПС. Източници от Народното събрание разкриват, че през последните седмици висшите представители на партията на Местан търсят всевъзможни варианти, за да свалят Андреева от поста й. Според запознати, здравната министърка е успяла да си навлече гнева на коалиционния партньор на управляващите с неадекватното си поведение.

[caption id="attachment_379043" align="alignleft" width="300"]ДПС притисна Станишев в ъгъла ДПС притисна Станишев в ъгъла[/caption]

Нигяр Джефер, който е председател на Здравната комисия в Народното събрание обяви на всеослушание, че ДПС няма да подкрепи преобладаващата част от предвидените от министър Андреева промени. Представителите на партията на Местан в парламентарната здравна комисия изразиха недоволството си от изключително занижената комуникация между Здравното министерство и Националната здравно-осигурителна каса. Те са категорични, че откакто Андреева е заела този пост, единственото, с което се занимава е да вади от нафталина стари функционери на червените редици и изтупвайки ги от прахта да ги назначава на висши постове в сферата на здравеопазването.

Сред най-крещящите примери е назначението на професор Раденовски начело на Управителния съвет на „Пирогов”. Припомняме, че по-рано Раденовски бе изгонен от лечебното заведение заради злоупотреби с финансови средства. Друг партиен функционер – Бойко Пенков пък бе назначен на сериозен пост в Националната здравно-осигурителна каса. Ситуацията бе усложнена допълнително и от поисканата от ГЕРБ оставка на министър Таня Андреева заради множеството й гафове. На фона на всички останали проблеми и ударите под кръста, нанесени от АБВ върху управляваната от Станишев партия, сега той е изправен пред ново изпитание – обмисля множество варианти, чрез които да успее да запази Андреева на поста й.

Притесненията на червения лидер идват от факта, че Таня Андреева е лична кандидатура на министър-председателя Пламен Орешарски. Ако се стигне до смяната й, това може да нагнети допълнително и без това изключително напрегнатата обстановка във властта, пише pik.bg. )