Териториалните планове преразглеждат решения на парламента.

С това твърдение започна коментара си пред БНР Диана Дамянова, комуникационен специалист и бивш синдикалист. 

"Народното събрание каза, че въглищната енергетика трябва да бъде запазена до 2038 г., а в Териториалните планове се предвижда 80% намаляване на енергийната мощност на България до 2030 г. Т.е. Министерският съвет е преразгледал решение на парламента и аз не знам това до каква степен е законно и как ще се отрази на тези момчета и момичета, които протестират на магистралите. ... Правителството си е позволило да наруши решение на парламента и всички думи, които казва, вече е с трактовката на нарушител на закона. ... Когато правителството си е позволило да наруши грубо решение на парламента, естествено е политическите сили да яхнат протеста".

Дамянова посочи, че добрата новина от днес е, че най-накрая тези планове вече са публикувани от Министерството на енергетиката.

Според нея няма комуникационен проблем между протестиращите миньори и енергетици и властта:

Диана Дамянова: Териториалните планове преразглеждат решения на парламента

"Те са вулгарно лъгани, че ще бъдат запазени до 2038 г., а започват да ги ликвидират още сега. Вулгарно са лъгани с 36 заплати, за които по-късно ще разберем, че не могат да се затварят ей така. Териториалните планове са чиновнически ужас, който е създаден, за да могат да се вземат пари сега. Това е национално предателство", смята Диана Дамянова, бивш ПР на "Продължаваме промяната".

По думите ѝ "всичко това е една измама, която е направена по две причини - да бъде хвърлен някакъв документ в Европа, втората - да има един огромен ресурс на разположение на правителството".

Дамянова изказа мнение, че управляващите извършват неща, които хранят "Възраждане".

Интервюто на Даниела Големинова с Диана Дамянова в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

Източник: bnr.bg