Дейвид Камерън започва да изпитва все по-засилващото се недоволство срещу него заради мерките му срещу родните студенти

Дейвид Камерън ще бъде изправен пред съда заради дискриминация. Новината, колкото и невероятно да звучи, е самата истина. Нещо повече, в основата й стоят български студенти, които са решили да съдят Дейвид Камерън и цялото оглавявано от него правителство на Великобритания заради дискриминационно отношение. Родните студенти са подкрепени и от румънските си колеги. А причината за недоволството им е проста - спирането на студентските заеми за учащите от източноевропейските страни.

[caption id="attachment_307208" align="alignleft" width="300"]Дейвид Камерън ще бъде изправен на съд Дейвид Камерън ще бъде изправен на съд[/caption]

Българските и румънските младежи са категорични, че мярката е единствено с цел да се ограничи максимално имиграцията от България и Румъния. В това число и на способни млади хора, които пристигат на Острова с единственото желание да получат качествено образование. Адвокат Стюарт Стивънс, който се е заел със задачата да представлява студентите, заяви, че дискриминацията срещу клиентите му е явна и е изцяло на политическа основа. "Събираме доказателствата и до една седмица внасяме жалба в съда срещу Дейвид Камерън и оглавяваното от него правителство", съобщи Стивънс, научиха от Монитор. Английският вестник "Гардиън" също отрази случващото си, изтъквайки, че стотиците учащи от България и Румъния със спрени плащания, ще предизвикат Дейвид Камерън в съда идната сряда заради дискриминация.

Припомняме ви, че Дейвид Камерън и управляващите решиха да спрат плащанията на стотици учащи българи и румънци. Действията им съвпадат и с все по-активно вихрещата се на Острова антибългарска кампания, предават от БЛИЦ.