Най-вероятно Михаил Миков ще бъде свален от поста си тази есен

Михаил Миков вероятно ще остане в историята на столетницата като вожд на червените, задържал се най-кратко на поста си. На "Позитано 20" се носи упорит слух, че след провала на БСП на изборите ще бъде свикан нов конгрес, на който социалистите ще изберат новия си лидер. Това означава, че постът на Михаил Миков вече се клати.

Недоволството в БСП ескалира още тази събота, когато бяха съобщени депутатите в листите. Най-голямо недоволство има в Благоевград, където Михаил Миков сложи начело на листата екс министъра на външните работи Кристиан Вигенин. Той замина със страх за Благоевград. Според мълвата, ако Кристиан Вигенин се провали, Михаил Миков ще сложи на негово място Корнелия Нинова.

[caption id="attachment_419823" align="alignright" width="300"]Михаил Миков Постът на Михаил Миков се клати[/caption]

Недоволни в БСП има и заради Мая Манолова. Въпреки обещанията си, че ще я отстрани от Кюстендил, където тя буквално коли и беси, Михаил Миков не успя и Мая Манолова запази позициите си в своя избирателен район.

Бесепари начело с Румен Овчаров подготвят бунт срещу Михаил Миков. Според мълвата Драгомир Стойнев иска да сложи свой човек на лидерския пост в БСП и това не е Мая Манолова. Запознати твърдят, че има замесен трети човек в играта, пише "Всеки ден".

Дали Михаил Миков ще загуби поста си в БСП след изборите, скоро ще разберем.