Станислав Балабанов обясни защо гласят Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ

Депутат на Слави в лицето на Станислав Балабанов проговори по БНТ за мнението си за назначаването на вътрешния министър за шеф на антикорупционната комисия.

Народният представител от  ИТН призна, че самият той лично изразил несъгласието си Рашков да заеме поста освободен през март от Сотир Цацаров. Балабанов пратил СМС до шефката на кабинета Петков Лен Бориславова. На който пишело НЕ. Като освети какво всъщност се е случило на коалиционния съвет преди седмица.

По думите на депутата министър- председателят и неговия заместник Василев искали да уредят с друг пост вътрешния министър, тъй като бил доста възрастен и не му стискало да освободи от редиците на МВР седем хиляди човека, които са на пенсионна възраст.

Станислав Балабанов разказа: „Кирил Петков по време на коалиционни съвет казал, че с Асен имат страхотна идея. Която била Рашков да стане шеф начело на КПКОНПИ. Аз харесвах вътрешния министър, който ми бе симпатичен и затова попитах Петков каква му е идеята да го мести. А той ми отговори, че е на пенсионна възраст и няма волята да изгони седем хиляди полицаи  от структурата на МВР. С една дума ще го скрием в антикорупционната комисия, той все пак е следовател и може да го ползваме за различни неща. „

Всъщност какво свърши в МВР вътрешният министър докато заемаше поста начело на МВР, коментира възмутеният депутат. Справи ли се с корупцията? Не! Само дето арестува Бойко Борисов. А сега го гласят да стане бухалка на властта.

Източник: Стандарт